Jdi na obsah Jdi na menu
 


Poutine

1. 4. 2013

 Úvod

Typické jídlo Quebecu, lehká příprava + výborná chuť. Lze přidat i kousky kuřecího masa.

poutine.jpg

Ingredience

hranolky/nasekané brambory

mozzarella

hnědá omáčka 

sůl, pepř

 

(všeho dle potřeby - sýru i omáčky musí být hodně, ta by měla být přelita přes všechny hranolky)

 Postup

Hranolky smažit ve fritéze nebo na pánvi dle potřeby.

Mezitím uvařit hnědou omáčku z hovězího vývaru. Zahustit jíškou a přidat sůl i pepř.

Mozzarellu je potřeba nakrájet na středně velké kostičky.

Hranolky nandat na talíř, ihned posypat sýrem (ten se mírně rozteče), vše polít dastatečným množstvím omáčky.