Jdi na obsah Jdi na menu
 


Koláč s javorovým sirupem

3. 4. 2013

 

kolac_javorovy_sirup.jpg

Ingredience

1 Kus listového těsta
1 Šálek světlohnědého cukru
2 Kusy vajec
  Šálek smetany (husté)
  Šálek javorového sirupu (čistý, nejlepší je tmavojantarový)
2 Čajové lžičky másla (nesolené, rozpuštěné)

Instrukce

Předehřejte troubu na 180°C. Vyválejte těsto na kruh s průměrem 28 x m na mírně pomoučeném povrchu pomoučeným válečkem a vytvarujte ho do 20cm (3 šálky) koláčovej formy. Odtrhněte přebytečné těsto a okraje ozdobně zvlňte.

Vyšlehejte spolu hnědý cukr a vajíčka do krémové konzistence. Přidejte smetanu, javorový sirup a máslo, potom vyšľehejte dohladka. Náplň nalejte do koláčové formy.

Upečte koláč v dolní tretině trouby, až dokud těsto nebude zlaté a náplň nenapuchne a nevypadá suchá, ale zároveň se stále třese (asi 50 až 60 minút).

Nechejte vychladnout na mřížce při pokojové teplotě(náplň se, jak bude koláč chladnout, scvrkne.)