Koláč s javorovým sirupem
Ingredience
1 | Kus | listového těsta |
1 | Šálek | světlohnědého cukru |
2 | Kusy | vajec |
Šálek | smetany (husté) | |
Šálek | javorového sirupu (čistý, nejlepší je tmavojantarový) | |
2 | Čajové lžičky | másla (nesolené, rozpuštěné) |
Instrukce
Předehřejte troubu na 180°C. Vyválejte těsto na kruh s průměrem 28 x m na mírně pomoučeném povrchu pomoučeným válečkem a vytvarujte ho do 20cm (3 šálky) koláčovej formy. Odtrhněte přebytečné těsto a okraje ozdobně zvlňte.
Vyšlehejte spolu hnědý cukr a vajíčka do krémové konzistence. Přidejte smetanu, javorový sirup a máslo, potom vyšľehejte dohladka. Náplň nalejte do koláčové formy.
Upečte koláč v dolní tretině trouby, až dokud těsto nebude zlaté a náplň nenapuchne a nevypadá suchá, ale zároveň se stále třese (asi 50 až 60 minút).
Nechejte vychladnout na mřížce při pokojové teplotě(náplň se, jak bude koláč chladnout, scvrkne.)