Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nanaimo

3. 4. 2013

 Ingredience:

Základní vrstva:
250 g rozpuštěného másla
1/4 hrnku cukru

kanadske-rezy-nanaimo-2.jpg


5 lžic kakaa
lžička vanilkového cukru
1 vejce
1 a 3/4 hrnku grahamových krekrů
(piškotů)
1 hrnek sušeného kokosu
1 hrnek nasekaných ořechů
 
Krémový střed:
65 g změklého másla
250 ml mléka nebo smetany
1 balíček pudinkového prášku
3/4 hrnku moučkového cukru
 
Čoládové finále: 
200 g kvalitní hořké čokolády
2 lžíce másla nebo ztuženého rostlinného tuku

 
Postup
1. Rozpuštěné máslo, cukr, prosáté kakao, vanilku a vejce mícháme v parní lázni. V okamžiku, kdy směs získá krémovou konzistenci, hrnec odstavíme z plamene.
 
2. Poté přidáme nadrcenou směs drobků z piškotů, sušenek a krekrů, strouhaný kokos a  nasekané ořechy. Dobře promícháme a napěchujeme (čím tužší bude základní vrstva, tím lépe) do máslem dobře vymazané formy a uložíme do ledničky.


 
3. Připravíme si prostřední vrstvu. Ve vodní lázni uvaříme hustý puding a přidáme máslo a cukr. Vmícháme a odstavíme.
 
4. Nalijeme na spodní vrstvu a dáme chladit do ledničky alespoň na 30 minut.
 
5. 

Čokoládu a máslo rozpustíme ve vodní lázni, polevou potřeme vršek dezertu a uložíme do lednice.
 
6. Po 20 minutách, kdy je čokoláda už tuhá, ale ještě ne uplně tvrdá, narýsujeme nožem linky, kudy pak budeme chtít vést řez při krájení. Čokoláda se pak později bude snadněji krájet a tolik se nám nebude lámat.